Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkow-koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
olej
koperek wg uznania
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkow-koperkowy

Pieczarki i cebulę kroimy na średniej wielkości kawałki (nie muszą być one bardzo drobno pokrojone ponieważ będę miksowane). Warzywa dusimy na niewielkim ogniu. Kiedy przestygną miksujemy i dodajemy niewielką ilość wody. Śmietanę, mąkę z odrobiną wody dokładnie mieszamy aby pozbyć się grudek i dodajemy do pieczarek stale mieszając. Doprawiamy do smaku. Pod koniec można dodać ulubione zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 06.03.2011 12:27
smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak