Spaghetti z bazylią

Spaghetti z bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    40 dkg
  • dymka

    1 pęczek
  • ser roquefort

    25 dkg
  • oliwa

    2 łyżki
  • białe wino

    50 ml
  • śmietana

    3 łyżki
  • bulion

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 10 minut. Odcedź. Dymkę oczyść, pokrój na plastry, ser potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż dymkę 3 minuty. Wlej wino. Gotuj, aż wyparuje połowa. Dodaj ser, rosół i śmietanę. Zagotuj, mieszając. Przypraw do smaku. Dodaj spaghetti, posyp bazylią, wymieszaj.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat