Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 40 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
ser roquefort 25 dkg
oliwa 2 łyżki
białe wino 50 ml
śmietana 3 łyżki
bulion 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z bazylią

Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 10 minut. Odcedź. Dymkę oczyść, pokrój na plastry, ser potnij w kosteczkę. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż dymkę 3 minuty. Wlej wino. Gotuj, aż wyparuje połowa. Dodaj ser, rosół i śmietanę. Zagotuj, mieszając. Przypraw do smaku. Dodaj spaghetti, posyp bazylią, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak