Placki twarogowe

Placki twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    50 dkg
  • jajka

    4 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, śmietanę, rodzynki, mąkę oraz sól. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Kłaść łyżką na rozgrzany mocno olej, smażyć z obydwu stron na złoto. Podawać z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

06.07.2011 09:36
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat