Biszkopt kokosowy

Biszkopt kokosowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe

    2-3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Ucierać je z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek do pieczenia i obie mąki, wymieszać, dodać po dwie łyżki białek ubitych na sztywną pianę i delikatnie mieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 35- 40 minut w temp. 180 stopni.
Biszkopt można przełożyć dowolną masą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

10.03.2014 21:39
smaczny jest taki biszkopt

IKrakowianka

27.10.2012 19:24
super-sprawdzony przepis!

rakow2

19.11.2011 16:04
smaczny

pioge7

13.03.2011 10:12
musi byc dobry

Krzysztof42

24.01.2011 15:43
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat