Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kokosowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 2-3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kokosowy

Żółtka oddzielić od białek. Ucierać je z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek do pieczenia i obie mąki, wymieszać, dodać po dwie łyżki białek ubitych na sztywną pianę i delikatnie mieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 35- 40 minut w temp. 180 stopni.
Biszkopt można przełożyć dowolną masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.03.2014 21:39
smaczny jest taki biszkopt
IKrakowianka 27.10.2012 19:24
super-sprawdzony przepis!
rakow2
rakow2 19.11.2011 16:04
smaczny
pioge7 13.03.2011 10:12
musi byc dobry
Krzysztof42 24.01.2011 15:43
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak