Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury

Kurę podzielić na 4 części, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody. Dodać ziarna pieprzu, gotować do miękkości (ok. 2 godzin). Włoszczyznę oczyścić, obrać, dokładnie opłukać. Cebulę krótko obrumienić nad ogniem. Na pół godziny przed końcem gotowania do kury dodać włoszczyznę, na 15 minut przed końcem cebulę. Zupę przecedzić, podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 19.11.2011 16:04
dobry na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak