Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 duże
plasterki szynki 4 sztuki
ser żólty tarty 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól, cukier
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pory z szynką

pory obieramy z zewnętrznych liści obcinamy korzenie i zielone części dokładnie myjemy zagotowujemy wodę z masłem na wrzątek wrzucamy pory gotujemy ok 20 minut osączone przestudzone pory owijamy plasterkami szynki spinamy wykałaczką ruloniki panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z serem smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.02.2012 09:01
Pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak