Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka mojej mamy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki podane ponieżej ;)

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka mojej mamy

1) 2 całe jajka ubić z ½ szklanki cukru. Po ubiciu dodać ½ szklanki mąki ze szczyptą proszku do pieczenia. Biszkopt zapiec na blady kolor.
2) 4 duże jabłka obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki doprawić do smaku cukrem i cynamonem.
3) 2 całe jajka ubić z ½ szklanki cukru dodać ok. ¼ kostki masła rozpuszczonego i ostudzonego cały czas ubijając. Dodać 1 szklankę mąki i 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia oraz cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodać trochę mleka.
4) Wyłożyć na biszkopt jabłka i następnie zalać ciastem. Upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.11.2013 19:36
u mamy zawsze najlepsza :)
natii3624 25.08.2012 21:30
pysznie wygląda :)
dana2 04.10.2010 18:31
fajny przepis
sylwiachmiel 03.10.2010 07:01
jadłam kiedyś taki,no może podobny i był bardzo smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak