Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy-koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 gramów pieczarek
pół czerwonej papryki
margaryna
1 duża łyżka mąki+ 4 łyżki wody
jogurt 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy-koperkowy

1. Pieczarki obrać. Pokroić na niezbyt małe kawałki. Przesmażyć na margarynie na złoty kolor. Posolić.
2. Paprykę pokroić i dodać do zarumienionych pieczarek. Całość smażyć przez kilka minut. Dolać ok. 1,5 - 2 szklanki wody (w zależności od tego, jaki chcemy sos - jeżeli gęsty, to mniej). Całość zagotować.
3. Wodę dokładnie wymieszać z mąką. Dodać do pieczarek i papryki. Całość zagotować.
4. Sos zdjąć z ognia. Dodać jogurt. wymieszać.

* Podawać z plackami lub mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 28.10.2010 08:54
musi być super!
Ilona zazdrość 05.10.2010 08:47
super
Faustyna 02.10.2010 15:13
Przepraszam, pomyliłam się. Sos pieczarkowo-paprykowy:) Szkoda, że nie ma edycji przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak