Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w paście czosnkowo-ziołowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 600 g
ząbek czosnku 6
oregano świeże
bazylia świeża
Sól czosnkowa jodowana Prymat
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w paście czosnkowo-ziołowej

Czosnek kroję w kostkę,świeże zioła siekam. Do moździerza wrzucam czosnek, posiekane zioła i suszony tymianek i cząber Prymat. Ubijam dodając stopniowo oliwę, aż powstanie coś na kształt pasty. Kurczaka posypuję solą i pieprzem i smaruję pastą czosnkowo-ziołową (grubą pierś można przeciąć na pół wzdłuż, wtedy lepiej przejdzie smakiem). Na wierzch posypuję pokrojone oliwki. Całość zapiekam ok 50 min w temp. 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 14.10.2012 22:22
świetnie wygląda
Beata73 11.07.2012 09:41
muszę to zrobić bo wygląda cudnie
aniapetr 17.11.2011 20:34
pyszne połączenie kurczaka z czosnkiem, uwielbiam :-)
Zoso 17.07.2011 21:17
super danie
edyta44 12.02.2011 12:12
ciekawe
marta0906 29.11.2010 18:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak