Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka duszona z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 40 dag
sól, pieprz
majeranek
sos sojowy 1 łyżka
olej do smażenia
masło 1 łyżka
bulion wołowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka duszona z sosem

Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15 minut na małym ogniu. Gotowe mięsko kroimy w plastry, polewamy sosem - u mnie sos chrzanowy:

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/55208/sos-smietanowo-chrzanowy.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.08.2012 19:46
bardzo lubię
Marcela 13.02.2012 16:53
uwielbiam polędwiczki
Agnik 02.10.2011 13:42
interesujące
Kate131 29.04.2011 09:03
apetyczna
Sarenka 03.04.2011 13:06
Smakowita :)
Norgiusz 26.03.2011 07:12
ciekawe
polly66 11.10.2010 20:34
dorzucić trochę warzyw gotowanych i super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak