Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w mleczku kokosowym z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewki 4 duże
fasolka szparagowa 25 dag
kalafior 1
mleczko kokosowe 400 ml
curry 2-3 łyżki
cebula 1 duża
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
sól, pieprz
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w mleczku kokosowym z curry

Ziemniaki obieramy kroimy w półplasterki (dość grube), marchew w krążki, kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy na 3-4 cm kawałki.

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki, miksujemy razem z imbirem, papryką w proszku, chilli i curry na gładką masę, smażymy na łyżce oleju ok 5 minut.

Do dużego garnka wrzucamy warzywa, usmażoną pastę z cebuli, dokładnie mieszamy, by pasta pokryła wszystkie warzywa. Zalewamy garnek mleczkiem kokosowym i gotujemy na małym ogniu ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, na samym końcu doprawiamy, solą, pieprzem.

Smacznego!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 04.07.2012 13:25
ciekawy pomysl
ilka_86 06.06.2012 21:02
świetne danie
wolochski 04.05.2012 22:30
super
Agnik 19.03.2011 08:07
ciekawe
Sarenka 12.01.2011 17:29
Ciekawe polaczenie, które lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak