Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śródziemnomorska surówka z pekinką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska ok. 250 gram
por biała część
papryka czerwona 1/3
Kukurydza z Puszki 2-3 łyżki
ananas 2 plastry
oliwki czarne 2-4 sztuki
oliwki zielone 2-4 sztuki
czubrica 1 płaska łyżeczka
oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Śródziemnomorska surówka z pekinką

Kapustę pekińską posiekać. Białą część pora pokroić w talarki, paprykę - w paseczki, oliwki czarne i zielone w plasterki. Ananasa pokroic w drobną kostkę lub w paski (jak kto woli). Wszystko włozyć do miski, dodać 2-3 łyżki groszku i kukurydzy z puszki. W szklaneczce rozmieszać czubricę, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Wlać do surówki. Wsypać trochę cukru i soli (ilość jak kto lubi - ja wsypałam łyzkę cukru i niecałą łyżeczkę soli). Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 16.11.2011 14:34
bardzo apetyczna suróweczka
Wokalista 03.10.2010 15:36
Pycha :D
luna19 02.10.2010 16:15
Pyszna suróweczka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak