Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z cebuli i papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1kg
ocet winny 1 litr
cukier 10dag
suszona mięta 2łyżki
łyżka nasion kopru
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z cebuli i papryki

Cebulę pokrój na talarki, paprykę w okrągłe koła wyjmij szklaną miseczkę i przełóż posyp 4 łyżkami soli i wymieszaj. Przykryj czystą ściereczką i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odsącz warzywa z soku , opłucz po zimną bieżącą wodą , ponownie odsącz. Do rondelka wlej ocet , dodaj cukier, mięte , paprykę , nasiona kopru i łyżeczkę soli.. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze z 5 minutek.Warzywa przełóż do wyparzonych słoików zalej je wrzącą zalewą , tylko muszą być całkowicie przykryte ! Zakręć. Pikle będą gotowe dopiero po upływie tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 24.09.2011 09:45
Pycha :)
Beata73 08.10.2010 17:22
pyszne i bardzo smaczne!
alaaa 03.10.2010 19:09
nie jadłam ale przepis ciekawy
Margo1 02.10.2010 17:37
Właśnie na pewno teraz będę robiła
RenataZ-et 02.10.2010 16:23
Przepis idealny na teraz gdy robi się zaprawy na zimę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak