Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w oliwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
cebula biała 1 sztuka
oliwa 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
matijasy 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w oliwie

ŚLEDZIE WYMOCZYĆ PRZEZ 4 GODZINY, ODCISNĄĆ, ZALAĆ MLEKIEM, ODSTAWIĆ NA 1 GODZINĘ, OSĄCZYĆ, POKROIĆ NA KAWAŁKI O DŁUGOŚCI 4 CM. CEBULĘ OBRAĆ, OPŁUKAĆ, ZETRZEĆ NA TARCE. W SŁOIKU UKŁADAĆ WARSTWAMI ŚLEDZIE I CEBULĘ, WŁOŻYĆ LIŚĆ LAUROWY, ZALAĆ OLIWĄ I ODSTAWIĆ NA 24 GODZ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.11.2012 12:35
pyszności;)
Grażyna13 05.07.2011 17:08
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak