Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z owocową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1\\2 kg
woda 3 szklanki
cukier łyżka
sól łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat łyżeczka
kapusta czerwona 1,5 kg
jabłko kwaśne 1\2 kg kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z owocową nutą

Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy wszystkie przyprawy łącznie z tymi sypanymi i zagotować.W między czasie bierzemy się za kapustę , którą szatkujemy. W niewielkim garnuszku wlewamy wodę i gotujemy przez 5 minutek odcedzamy . Jabłka ścieramy na tartce i dodajemy do tej kapusty, skrapiamy troszkę zalewą po to aby nie straciła koloru..Śliwki myjemy wyjmujemy pestki i przekrajamy na ćwiartki dodajemy też do kapusty.Wszystko ładnie wymieszać. Kapustę gotową wykładamy do słoików ,zalewamy gorącą zalewą, i pasteryzujemy tak z 20 minutek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.09.2012 22:43
pycha
babcia
babcia 29.09.2012 22:43
pycha
JUSTYNA61 16.02.2012 15:13
spróbuję na pewno
Beata73 08.10.2010 17:16
fajny przepis! na pewno zrobię!
alaaa 05.10.2010 11:42
bardzo ciekawy przepis,wypróbuję
RenataZ-et 02.10.2010 16:27
Ze śliwkami jeszcze nie próbowałam, na pewno będzie pycha!
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 13:25
dodaję do ulubionych aby mieć zawsze dostęp do tego przepisu
Margo1 02.10.2010 12:35
Dodam jeszcze ,że jeszcze do każdego słoika przed gotowaniem można dodać po łyżce oliwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak