Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
ok20dag masła
szynka w plasterkach
gruba sól
sałata masłowa
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe z szynką

Twaróg zemleć,dodać masło,szczyptę soli i mąkę do zagniecenia ciasta.Formować cienkie patyczki,układać je na blasze na papierze do pieczenia i posypać grubą solą.Piec ok25-30min(doglądając cały czas)w200stopniach.Ostudzić,owinąć każdy plastrem szynki i układać na liściach sałaty jako zakąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 28.04.2012 14:59
super
agata1722
agata1722 28.04.2011 18:26
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak