Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kminkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 4 główki
marchew 8
sól 20 dag
kminek 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat 5

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kminkiem

Główki kapusty najpierw poszatkuj dobrze umyj i sparz. Oczywiście głąby usuń. Posyp solą, marchew zetrzyj na tartce i wymieszaj z kapustą.Do plastikowej beczki wkładaj kapustę i nad kapustką łam listki laurowe i kminek. Ubijaj kapustę , do czasu aż na powierzchni pokaże się sól , jeśli chcesz to możesz ubijać nogami będzie o wiele szybciej.Przykryj talerzem , obciąż i pozostaw w chłodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 07.10.2010 18:41
pyszna kapustka do kotletów!
alaaa 04.10.2010 19:01
to kapusta kiszona,i właśnie deptana jest lepsza niż ubijana
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 13:24
coś dla mnie uwielbiam od razu dodaję do swojej księgi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak