Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kremem jagodowo malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

napar z cappucino
sok z cytryny
ok150g cukru pudru
Żelatyna wieprzowa Prymat
2szklanki kremówki
cukier waniliowy
zapach pomarańczowy
biszkopty podłużne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kremem jagodowo malinowym

Owoce rozmrozić(ok 50-60dag).Przygotować i ostudzić kawę(mocny napar w niepełnej szklance) i maczać w niej biszkopty.Owoce zmiksować (trochę zostawić do dekoracji)z sokiem z cytryny,cukrem pudrem.Podgrzać,dodać żelatynę(2łyżeczki) i podgrzewać dalej by nie było grudek.Śmietanę ubić,dodać zapach i cukier waniliowy,wymieszać delikatnie z masą owocową.Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami,na to wylać masę.W boki powtykać delikatnie biszkopty(przy brzegach),ułożyć resztkę owoców i schować do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak