Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki po Grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg.
jajko 2 szt.
miód 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat szczypta
sól szczypta
sok pomarańczowy 1 (z 1 pomarańczy)

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki po Grecku

Z mąki,jajek,soli i sody oraz pomału dodawanego soku z wyciśniętej pomarańczy zagnieść gładkie ciasto.Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować jak się uda najcieniej ciasto.Wykrawać faworki i smażyć w głębokim tłuszczu - nie rumienić!
Wykładać łyżką cedzakową,posypać cynamonem i skropić miodem.Jeść zimnie.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.08.2013 21:54
tam też to znają?
Wafelek2601 09.06.2013 15:35
Ciekawy sposób
Motorek 06.03.2013 14:21
Przepyszne
Granita 19.02.2013 13:12
Grecy to jednak mają fantazję-nawet zwykłe faworki potrafią okrasić cytrusami;)
caroline1983 13.06.2012 22:47
oryginalna wersja faworków
barbara11561 22.05.2011 05:27
Bardzo świetny sposób na szybką naukę języków obcych:)
ben-ka 16.05.2011 08:07
to będzie podwójna korzyść:)
misia53 16.05.2011 00:34
a jak pozjedzeniu zacznę gadać po grecku...?
barbara11561 07.04.2011 16:44
SĄ SUPER:)
barbara11561 26.03.2011 09:26
Trzeba zrobić z ciekawości
MAŁY 14.01.2011 19:51
pewnie pyszne
IZABELA29 03.10.2010 11:31
ciekawe na pewno wypróbuje tą wersje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak