Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni na słodko-kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 60 dag
pomidory 2 sztuki
koperek 1 pęczek
papryka żółta 1 sztuka
miód 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
bulion 1 kostka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni na słodko-kwaśno

Dynię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paski. Warzywa poddusić na maśle. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i miodem. Dodać ugotowany wcześniej bulion. Około Dwie szklanki. Gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę pomidory i posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 27.06.2010 08:36
dyniowej nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak