Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec jagnięcy z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec jagnięcy 4 szt
wywar rosołowy 1/2 l
maślanka 1 l
marchewki 35 dkg
pory 35 dkg
ziemniaki 50 dkg
olej 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
pietruszka korzeń 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec jagnięcy z warzywami

Mięso umy i zalac maślanką, wstawic do lodówki na 24 godziny. Warzywa obrac. Marchew, pory i pietruszkę pokroic w plastry. Seler i cebulę w kostkę. Mięso wyjęc z maślanki, opłukac i obsmażyc na oleju. Mięso wyjąc z patelni a włożyc warzywa (za wyjątkiem ziemniaków. Podsmażyc, dodac koncentrat i przyprawy, a po chwili zalac rosołem. Mięso włożyc do garnka, zalac warzywami i dusic około godziny. Następnie dodac pokrojone ziemniaki i dusic jeszcze około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.09.2014 21:25
To by mi smakowało :)
Katarzyna/kate1980 21.06.2013 22:12
zapowiada sie apetycznie
Margo1 13.04.2013 17:06
rewelacja , jak dla mnie
Kate131 28.04.2012 08:18
fajny
ziutula
ziutula 23.07.2011 11:35
lubię takie mięsiwa...
alaaa 30.03.2011 13:21
wykwintne danie
alaaa 30.03.2011 13:21
wykwintne danie
Allice 08.11.2010 18:28
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak