Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zimowa z czerwonej kapusty i papryki

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
papryka 6 szt
cebula biała 1 kg
wda 1 litr
ocet 10 % 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
ziele angielskie
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zimowa z czerwonej kapusty i papryki

Kapustę poszatkować -posolić, paprykę oczyścić - pokroić jak gruby makaron, cebulę pokroić, jabłka poszatkować na grubej tarce.
Zalewa:
wodę, cukier, ocet, przyprawy zagotować.
Na gotującą zalewę dodać kapustę i pozostałe składniki, gotować wszystko do miękkości (nie przegotować). Wkładać do słoików, pasteryzować ok. 20 min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.04.2012 08:18
super
ewelinapac 30.11.2011 19:24
pycha
Sylwia56
Sylwia56 04.09.2011 15:14
super
iwona332 13.07.2011 10:28
super
eli82 20.06.2011 19:26
dobra
Izabela/bella81 06.06.2011 23:05
smaczna
bursztynek 11.05.2011 23:48
bardzo fajny przepis
Cbeti 07.12.2010 14:09
Polecam, jest znakomita
anna186 25.11.2010 20:08
pyszne
aginaa 12.11.2010 14:08
pyszna
Elżbieta18 03.10.2010 15:36
Polecam - a w zimie będzie jak znalazł.
Natalia/tubisiek 02.10.2010 11:12
pyszna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak