Czosnkowe pieczarki

Czosnkowe pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • pieczarki

    250 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. Pieczarki umyć, odkroić nóżki. Wrzucić na patelnię i smażyć na dużym ogniu aż puszczą wodę. Odparować, dodać czosnek i chwile smażyć, aż się zezłoci. Dolać ocet balsamiczny i smażyć jeszcze chwilę aż zupełnie wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.

Natkę pietruszki drobno posiekać, wymieszać z gorącymi pieczarkami.

Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

17.11.2011 15:39
nie lubię czosnku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat