Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
mąka 2 łyżki
smalec 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w winie

Wątróbkę pokroić skośnie na plastry.Oprószyć pieprzem i mąką, kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażyć z dwóch stron.Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę . Lekko ją zrumienić, skropić winem. Potrawę oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 12.10.2010 10:54
ciekawe hmm ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak