Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z masłem i anchois :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

anchois 4 filety
natka pietruszki 1 łyżka
anchois 4 filety
natka pietruszki 1 łyżka
sok z cytryny z 0,5 szt.
masło 3 łyżki
ryba 4 małe filety
jajko 1 szt.
śmietana kremówka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z masłem i anchois :

Dwie łyżki masła utrzeć z roztartymi na miazgę 2 filecikami anchois i natka pietruszki. Uformować wałeczek i zamrozić .Przekroić na 4 cieniutkie plasterki .Trzymać w lodówce do czasu podania ryby .
Rybę skropić sokiem z cytryny i zostawić na 10 minut . Odsączyć i osuszyć . Posolić , popieprzyć . Panierować w mące , jajku roztrzepanym ze śmietanką , bułce tartej, jajku, mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dodać masło-1 łyżkę .
Podawać kładąc na każdym kawałku ryby ( bardzo gorącym ) plasterek masła , a na nim ½ filecika anchois .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra45 23.12.2010 15:07
ślicznie wyglądają
polly66 09.10.2010 10:13
jak ty to robisz?!:P nienawidzę wręcz ryb a na twoje mogłabym się gapić godzinami z językiem na brodzie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak