Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki razowe 3 sztuki
mięso mielone z indyka 1 kg
bazylia do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
masło 1/4 kostki
cebulka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jajko 2 sztuki
ser żółty 30 (do tostów

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń domowa

Cebulkę ze szczypiorkiem umyć i drobno posiekać. Mięso mielone doprawić przyprawami i dodać jajka. Bułki namoczyć, odsączyć, ugnieść, dodać posiekany szczypiorek i cebulkę, doprawić. W formie, wysmarowanej masłem ułożyć pierwszą warstwe mięsa, około połowę. Rozsypać na niej starty ser żółty tostowy. Położyć warstwę bułek a na niej znów warstwę mięsa. Przykryć folią. Piec około godzinę, w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 16.11.2011 16:55
smaczna
Justyna Jussstiii 02.09.2011 08:51
super
IZABELA29 25.07.2010 09:34
ciekawe warte wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak