pieczeń domowa

pieczeń domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki razowe

    3 sztuki
  • mięso mielone z indyka

    1 kg
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    1/4 kostki
  • cebulka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • jajka

    2 sztuki
  • ser żółty

    30 (do tostów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę ze szczypiorkiem umyć i drobno posiekać. Mięso mielone doprawić przyprawami i dodać jajka. Bułki namoczyć, odsączyć, ugnieść, dodać posiekany szczypiorek i cebulkę, doprawić. W formie, wysmarowanej masłem ułożyć pierwszą warstwe mięsa, około połowę. Rozsypać na niej starty ser żółty tostowy. Położyć warstwę bułek a na niej znów warstwę mięsa. Przykryć folią. Piec około godzinę, w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

16.11.2011 16:55
smaczna

Justyna Jussstiii

02.09.2011 08:51
super

IZABELA29

25.07.2010 09:34
ciekawe warte wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat