Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybów leśnych z kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/4 szt
kostka rosołowa 1 szt
cukier, sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kiełki 1/2 szkl
curry
masło 1 łyżka
por 3 cm
ziele ang, liscie laurowe
grzyby leśne 1 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybów leśnych z kiełkami

Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe, zagotowujemy. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki,pora szatkujemy, dodajemy do garnka. Obieramy selera i pietruszkę i kroimy w kosteczkę, dodajemy do zupy. Po ok 10 minutach gotowania dodajemy mrożone grzyby. Po kolejnych 10 minutach dodajemy wszystkie przyprawy, masło i gotujemy jeszcze 7-10 min. Wyłączamy. Wrzucamy kiełki, sprawdzamy smak, ewentualnie doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.11.2011 20:59
dziękuję
maryśka 12.11.2011 08:55
fajna
Jolanta40 02.01.2011 23:02
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak