Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
marchew
pietruszka 2 szt
seler 1/4 szt
por 3 cm
skwarki sloniny 1 łyżka
curry
sól, pieprz
czosnek 1 zabek
cukier
kostka rosołowa 1 szt
ziemniaki 5 szt
ziele ang 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, wrzucamy do wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, poszatkowanego pora i gotujemy 10 min.




Marchew, pietruszkę i seler obieramy i trzemy na tarce, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 10 min. Dodajemy poszatkowana kapustę kiszoną, czosnek, skwarki i przyprawy, gotujemy ostatnie 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 02.01.2011 23:01
idealny zimą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak