Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 15 dag
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
musztarda 1/2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
cebula 1 łyżeczka
ogórek kiszony 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski

Polędwicę umyć i zemleć. Do zmielonego mięsa dodać musztardę, olej, pokrojoną cebulę i ogórka kiszonego oraz sól. Z tak powstałej masy uformować okrągły befsztyk, w środku, którego zrobić zgłębienie na żółko jaja. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maczek 18.12.2010 20:11
lubie
Magdalena80 13.10.2010 12:36
próboałam-pyszne
Jaheira11 13.10.2010 12:17
może być smakowite..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak