Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z fenkułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fenkuł 1/2 szt
pieprz, sól
oliwa
schab 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z fenkułem

Schab myjemy, rozbijamy, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Fenkuł kroimy w talarki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek układamy warstwę fenkułu, na nią kładziemy plastry schabu, na schab znów warstwę fenkułu.

Przykrywamy przykrywką, dusimy 10 min po czym przekręcamy wszystko na drugą stronę. Po kolejnym 10 minutach solimy wszystko i odparowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 01.01.2011 17:09
super
etka 26.10.2010 10:54
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak