Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 60 dag
pieczarki 0,5 kg
marchewka 3 szt.
seler 0,5 szt.
pietruszka korzeń 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: smażone parówki

Parówki obierz z folii, każda pokrój na trzy części, natnij z obu stron końcówki na głębokość ok. 1/2 cm. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w paski lub kostkę. Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, opłukaj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, przypraw, podduś. Dodaj starte warzywa, uduś do miękkości. Wymieszaj z parówkami, podgrzej i przypraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 03.01.2012 11:16
świetne
Andzia1977
Andzia1977 22.06.2011 16:00
CIEKAWE!
Sylwia88 25.12.2010 10:57
musi byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak