Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony szczupak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1,5 kg
jaja 3 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
mąka 1 szklanka
olej około 50 ml
sok z cytryny 2-3 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony szczupak

Szczupaka oczyszczamy, kroimy na porcje i dokładnie myjemy. Następnie osuszamy go i kroimy na porcje. Porcje szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą do ryb Prymat, solą i pieprzem czarnym mielonym. Tak przygotowanego odstawiamy na co najmniej godzinę. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Szczupaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złotobrązowy kolor. Po usmażeniu układamy na półmisku i i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.04.2013 19:49
coś wspaniałego
Katarzyna/kate1980 23.05.2012 21:46
tylko skąd wziąć takiego szczupaczka :)
IZABELA29 12.11.2011 09:54
pewnie smakowity , nigdy nie jadłam niestety
Iwusia 02.10.2010 11:35
jak ładnie się prezentuje :))
littlecookery 01.10.2010 21:27
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak