Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w pomidorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pomidory 1,5 kg
sól do smaku
cukier do smaku
chili odrobina
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorach

Fasolkę umyć i oczyścić, wrzucić w osolony wrzątek z dodatkiem cukru i gotować do miękkości.
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki , rozgotować w małej ilości wody, przetrzeć lub zmiksować blenderem doprawić do smaku.
Włożyć fasolkę do słoików, zalać gorącym przecierem. Pasteryzować ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 17.04.2011 10:58
Nigdy takiej nie jadłam. Chyba czas wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak