Krokiety

Krokiety

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    1 kg
  • marchewki

    4 sztuki
  • pietruszki

    2 sztuki
  • duże cebule

    3 sztuki
  • żółtego sera

    0.5 kg
  • sól, pieprz do smaku

    1 lub więcej łyżeczek
  • Farsz:

    1.5 kg
  • kapusta kiszona

    1.5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć 25 naleśników.
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce, o dużych oczkach , dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na tłuszczu(margarynie) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy.
Ugotowaną kapustę, pieczarki, cebulę, przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy starty ser i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na naleśniku położyć farsz, zwinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krokiety podawać ciepłe z barszczem czerwonym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

09.09.2012 19:17
uwielbiam krokiety z każdym farszem

Andysz

22.05.2012 10:31
pycha

anoosia

25.12.2011 11:31
mniam

rakow2

16.11.2011 16:55
bardzo często robię

aacaac

15.07.2011 08:22
Wygląda przepysznie!

annagebalska

23.03.2011 09:32
uwielbiam

Marta98

30.06.2010 16:13
bardzo apetycznie wyglądają

Janina6

20.06.2010 10:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat