Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowa rolada z wafli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka masła 1 szt.
3/4 szklanki wody
pół szklanki cukru pudru
paczka prostokątnych wafli
2 łyżeczki kakao
2 paczki herbatników
banan 4 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bananowa rolada z wafli

Wodę wlej do rondelka, dodaj masło i cukier puder. Mieszając, zagotuj na małym ogniu.
Galaretkę rozpuść w szklance wody. Do masy maślanej wsyp kakao, dodaj galaretkę, dokładnie wymieszaj. 2 wafle i herbatniki pokrusz, dodaj do masy, wymieszaj. Gorącą masę rozsmaruj na pozostałych waflach. Na środku każdego ułóż obranego banana. Zwiń w ścisły rulon. Ostudzone rolady włóż na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 01.12.2011 12:41
:) roladka moich studenckich lat- pyszności:)
daria899 08.08.2011 23:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak