Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z pomidorami i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
pomidory
mozarella
kilka ząbków czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z pomidorami i bazylią

Ziemniaki ugotować na w pół.Ostudzone pokroić w plastry.Pomidory pokroić w grube plasterki i razem z ziemniakami układać na przemian w natłuszczonej formie(lub naczyniu żaroodpornym).Powtykać dokoła ząbki czosnku,na wierzch układać plastry sera,posolić,popieprzyć,posypać bazylią(obficie),skropić oliwą i octet winnym z białego wina.Piec w180stopniach ok35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak