Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z czerwonym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
hyzop świeży 3 listki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia 2, 3 łyżki
cząber 2, 3 gałazki
wino czerwone 3/4 (półwytrawne)
przecier pomidorowy 1 łyżka kopiasta
cebula 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3,4 kulki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z czerwonym winem

Watróbkę drobiową umyć, lekko obsmażyć na oleju, wrzucić do rondla zalać 1 i 1/2szkl wody, dorzucić cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy, dolać wino( może również być półsłodkie)dusić na małym ogniu około 45 minut aż sos odparuje i nabierze specyficznego smaczku. Na samym końcu, najlepej przed podaniem dosolić i popieprzyć. Można podawać z kaszą gryczaną, ziemniaczkami, ogórkami kiszonymi, piklami...co kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak