Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki maślane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
serek homogenizowany 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 łyżka
jajko 1 sztuka
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki maślane

Mąkę, serek, jajko, mleko i proszek włożyć do naszej miski i dokładnie wymieszać. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i wykroić bułeczki (najlepiej szklanką). Posypać według uznania i piec około 30 minut w piekarniku o temp. do 180 stopni. Z tej proporcji wychodzi ok.10-15 bułeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 14.06.2011 11:07
A dlaczego maślane, skoro nie ma w nich ani grama masła?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak