Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z łososiem po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 150 g
natka pietruszki
sos
cukier 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sos rybny 1 łyżka
sambal 1/4 łyzki
ryż ugotowany 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z łososiem po japońsku

Składniki sosu podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia i połączenia.

Na gorący ryż kładziemy plasterki łososia, polewamy sosem, posypujemy natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.12.2010 16:44
pysznie wygląda
etka 28.10.2010 10:35
pięknie to brzmi! zapewne pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak