Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowany imbir

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowany imbir

Imbir obrać cienko ze skórki, pokroić w talarki lub podłużne plastry. Ugotować w wodzie. po ok 30 min odsączyć. Zważyć i dodać tyle cukru ile waży imbir. I tutaj dwie metody, albo dodać więcej wody i podgotować imbir w syropie, a potem przełożyć do słoiczka z syropem i do lodówki, wówczas imbir jest jędrny, łatwo go pokroić (ja w ten sposób zrobiłam). dryga metoda to do imbiru z cukrem dodać 4 łyżki wody, podgotować aż imbir wchłonie wodę. Przełożyć kawałki imbiru do naczynia z cukrem i obtoczyć go. Przechowywać w suchym słoiku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.06.2012 12:33
polecam
ilka_86 11.06.2012 21:14
nie próbowałam takiego
dorota20w 06.09.2011 16:54
pyszny dodatek do ciast
Adamorek 02.09.2011 18:56
imbir to świetna sprawa
Jolanta40 30.12.2010 16:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak