Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe faworki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 g
cebula 1 szt
mini kostka czosnkowa 1 szt
fit up do potraw mięsnych 1/4 łyżeczki
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1/4 łyżeczki
delikat w płynie do smaku
olej 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
papryka czerwona 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe faworki

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na paski.
W środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie i wywinąć każdy kawałek mięsa tworząc faworek.
Gotowe faworki skropić odrobiną delikata i octu winnego, dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Odstawić faworki na 20 - 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej.
Ułożyć faworki na patelnię i smażyć no brązowy kolor z obu stron.
Podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić.
Gdy woda odparuje a mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i podsmażać 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.11.2012 12:52
oo jakie wyśmienite;)
cukiereczek 10.03.2012 07:53
bardzo fajne
Sarenka 02.07.2011 17:12
Pomyslowo, elegancko i smacznie.
Sarenka 02.07.2011 17:12
Pomyslowo, elegancko i smacznie.
Sarenka 02.07.2011 17:12
Pomyslowo, elegancko i smacznie.
ana00 22.02.2011 10:32
Pomysłowo
eli_555 03.11.2010 20:21
bardzo fajne
iwa643 03.10.2010 08:44
apetyczne fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak