Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana zapiekana z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 i 1/2 szklanki
rosół z kostki 3 szklanki
papryka 4 strąki
cebula 2 sztuki
tłuszcz 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
żółtko jajek 2 sztuki
sól, pieprz
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser żółty 0,08 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana zapiekana z papryką

Zagotować rosół z kostki i wsypać kaszę i ugotować. Gdy kasza zgęstnieje wstawić do piekarnika do wypieczenia. Cebulą obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Paprykę wymyć, przekroić, usunąć pestki, pokrajać w drobne paseczki, włożyć do cebuli i razem dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy. Miękka paprykę zdjąć z ognia, wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Paprykę wymieszać z kaszą, doprawić do smaku, wyłożyć do naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.11.2012 12:53
często jem kaszę gryczaną, mniammm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak