Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś” pod kołderką”

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 60 dag
ryż 40 dag
marchewka 2 sztuki
oliwa 5 łyżek
cebula 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
koperek 1/2 pęczka
chrzan 5 łyżek
otarta skórai z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś” pod kołderką”

Ryż gotujemy na sypko.Myjemy łososia , osuszamy i porcjujemy na 4 porcje.Rybę oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy z obu stron na patelni na mocno rozgrzanej oliwie.Koperek drobniutko siekamy , dodajemy chrzan oraz skórkę z cytryny, mieszamy.Tą masą smarujemy kawałki łososia.Marchewkę , cebulę obieramy . Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę drobniutko siekamy, podsmażamy na oliwie doprawiają solą i pieprzem.Dodajemy ogórki pokrojone w plasterki i mieszamy.Kawałki łososia układamy w naczyniu żaroodpornym na środku i wykładamy na około ryby warzywa.Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu wyjmujemy warzywa i mieszamy z gorącym ryżem.Rozłożyć porcje na talerze , na wierzchu położyć po kawałku łososia. Udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.11.2012 12:55
bardzo lubię rybki, fajny przepis;)
irena13 22.10.2010 21:02
ciekawe
agnieszka214 02.10.2010 11:23
MNIAM MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak