Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z serem twarogowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 i 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
tłuszcz 2 łyżli
białko 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
twaróg 0,30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z serem twarogowym

Zagotować wodę z solą i tłuszczem. Wsypać kaszę, zamieszać i gotować na wolnym, ogniu pod przykryciem. Gdy kasza zgęstnieje, wstawić do niezbyt gorącego (170 stopni) piekarnika i wypiec. Cebulę obrać, opłukać, pokrajac w drobna kostkę, podsmażyć nie rumieniąc. Ser zemleć w maszynce do mięsa, wymieszac z cebulą, doprawić do smaku. Ugotowana kasze wymieszać z serem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą wyłożyć kaszę, wyrównać powierzchnię, polać śmietaną i wstawić do piekarnika, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak