Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana na sypko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 i 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
biało 1/2 sztuki
sól szczypta
masło 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana na sypko

Kaszę odsiać. Jeśli jest niepalona dodać 1/2 rozmąconego białka i dobrze zetrzeć w dłoniach, aby białko otoczyło ziarenka kaszy, rozsypać na blasze cienką warstwą i wstawić do piekarnika do wysuszenia, zmieszać od czasu do czasu aby się nie zlepiła. Zagotować odmierzoną wodę z solą i tłuszczem, wsypać kaszę zamieszać i zagotować./

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak