Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta karkówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki bez kości 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 1 słoiczek
cukier 1,5 łyżka
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta karkówka

Umytą karkówkę , wkładamy do brytfanny wierz posypujemy przyprawą do karkówki, następnie smarujemy musztardą i posypujemy cukrem. Wlewamy 1.5 szklanki wody i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1.5 godziny(termoobieg). W czasie pieczenia dolewamy wodę.

Z powstałego wywaru można przygotować sos. Wystarczy 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej połączyć z odrobiną wody, wlać do wywaru i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 19.08.2012 23:34
pycha mięsko
aginaa 24.04.2012 14:36
smaczne
rakow2
rakow2 15.11.2011 19:26
mniam
kotlet 15.10.2011 23:55
i soczyście wygląda :)
IlonaAlbertos 20.08.2011 21:24
Bardzo apetyczna.
angelika14 09.05.2011 19:01
wygląda apetycznie
Malinka 11.01.2011 13:09
Jeśli smakuje tak jak wygląda-rewelacja!!!
Ewa104 12.12.2010 19:07
Wygląda faktycznie bardzo soczyście i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak