Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa panna cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
1,5szklanki mleka
pół szklanki kremówki
1/3 szklanki cukru
2łyżeczki żelatyny
olejek waniliowy
miód płynny
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa panna cotta

Ok 2szklanki truskawek zmiksować i przecedzić.Mleko,kremówkę i cukier wymieszać,dodać żelatynę i zamieszać po ok10min.Podgrzewać,mieszając by nie było grudek od żelatyny,dodać goździki,nie doprowadzać do wrzenia.Dodać mus truskawkowy i kilka kropel oleju waniliowego(goździki usunąć by został sam aromat).Wystudzić i wyłożyć do pucharków/foremek.Wstawić do lodówki.Resztę truskawek(ok szklanki/2szklanek)wymieszać z3łyżkami miodu i odstawić.Wyjąć z lodówki krem,zanurzyć we wrzątku by łatwiej wyjąć z foremek i podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 29.03.2012 08:37
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak