Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w paprykarzu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 6 szt
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion 1 kostka
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w paprykarzu

Umyte skrzydełka obsmażyć z obu stron na tłuszczu.
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i papryke.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilke zagotować..

Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 05.07.2011 10:08
pycha ale 6 skrzydelek to akurat porcja dla mnie:P
Koper 12.10.2010 11:53
Ogórki małosolne do tego dania idealnie pasują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak