Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik wiejski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1,5 litra
śmietana 1 szklanka
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
rzodkiewka 1 pęczek
jajko 2 sztuki
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik wiejski

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle i studzimy. Rzodkiewki trzemy na tarce o dużych oczkach. Ubić trzepaczką maślankę ze śmietaną, dodajemy cebulę, rzodkiewki, pokrojone w ćwiartki jajka i pokrojony w kostkę ser. Doprawiamy do smaku. Podajemy z gorącymi ziemniakami posypanymi skwarkami ze słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak